Kouříte rádi či neradi? Jaké značky cigaret? Co pro vás kouření znamená? Ať už jste kuřáci či nekuřáci, vítejte v diskuzi.

Kouření ve vlacích - pro nebo proti?

Příspěvekod SESA » 30.7.2010 2:38

Takové malé téma.. Nyní platí úplný zákaz kouření ve vlacích. Moc se mi to nelíbí.. :(
Jaký je váš názor? Vzpomínky na zakouřené kupé :lol: ?

Cesta vlakem je mi velmi příjemná, zvláště na delší cestování. Na rozdíl od autobusu (letadla..) se můžete projít, protáhnout údy.. (sex na WC mi něco říká :twisted: ), návštěva jídelního vagonu atd.
A do nedávna i kupé, nebo celé oddíly (neřkuli vagon..) pro kuřáky. Super. Není nic lepšího-posadit se do kupátka, odložit svršky, na stolek dát cigarety, zapalovač.. plechovku piva (pro dámy kávičku v kelímku..bez podšálku :mrgreen: ), event. žlutou limonádu.. a můžeme vyrazit!
Já vždycky počkal na paní průvodčí..a s vědomím, že už nikdo nebude rušit - jsem si dal první cigárko. Pěkně v klidu na sedadle, nebo s výhledem do krajiny.. Krása. "Nad kolejemi se vznáší vůně dřevěných pražců, do nichž se opírají žhavé sluneční paprsky. Občas se ozve lupnutí, to jak materiál kolejnic ve vedru pracuje. Z trávy jsou slyšet cvrčci, z korun stromů teplem znavení ptáci a od nedalekého jezu se k uším nese hukot vody a křik koupajících se.."
Pojedete taky?? ;)

Škoda nejen zákazu kouření-ale i tzv. neotvíracích oken.. Romantika se vytrácí :|

Jednou - po rozchodu se svou dívkou - vracel jsem se z Prahy do Plzně. Unaven celým světem, sedl jsem do posledního vagonu.. Být sám. Srovnat myšlenky, popřemýšlet.. Celý vesmír na vás padá v tu chvíli! Kde se stala chyba? Proč?!? Paklík Peter padl pod palandu.. ( :lol: ). Sedím v první třídě-nevěda.. V tom průvodčí! Ooohh běda..
--Odpustila mi příplatek do "first class", dali jsme dokonce dýmku míru :geek: , a já zbytek cesty prostál u okna, koukal na tu krásu kolem.. na ovečky na stráni, na babky čekající na přejezdu.. taky dívka na koni, pan přednosta zalévá kytky, támhle jede traktor (orat brambor :D ).... Stojím u okna, v prázdném vagonu, vykuřuji.. vyrovnávám se s osudem.

P.S. Do té Plzně jsem dojel "vyléčený", a do roka potkal dívku, pojal za ženu.. a už je to sakra let-co jsme spolu.. 8-)
SESA
VIP uživatel

Obrázky: 109
Pohlaví: Muž

Re: Kouření ve vlacích - pro nebo proti?

Příspěvekod nob321ody » 30.7.2010 18:19

sesa, jsem kuřák, takže zásadně proti kouření ve vlaku
nob321ody
VIP uživatel

Obrázky: 57

Příspěvekod Pavel » 30.7.2010 20:47

SESA
Díky za přímo slohovou práci na tohle téma.Já osobně jsem taky pro kouření ve vlacích a to z důvodu,že tam bylo k vidění plno nádherných žen kuřaček.Tohle vše je už bohužel minulost.
Pavel - "Třetí muž"
Pavel
moderátor

Obrázky: 285

Příspěvekod muryru » 31.7.2010 14:35

Přesně souhlasím s tím, co píše Pavel. Jednoznačně pro, a stýská se po časech kuřáckých kupé,
především díky krásným kuřačkám.

Ještě se rozepíšu k tématu později víc, protože k vlakům mám docela blízký vztah. Coby
syn železničáře-strojvedoucího ČD jsem měl po celá školní-studijní léta režijní průkazku zdarma,
stejně jako v době, kdy jsem potom sám byl nějakou dobu železničářem (vlakvedoucí-průvodčí).
Takže jsem vlak hojně využíval a kuřácká kupé, pokud byly, především.

Jako vlakvedoucí sem jezdil především na osobních vlacích, kde kuřácké kupé nebyla,
nicméně tzv. služební oddíl se většinou kuřáckým stal. A samozřejmě jsem do tohoto
služebáku zval mj. spoustu krásných žen a dívek, které tím vlakem cestovaly, své známé
a k nim přibývaly ty, které se mi líbily ("viděl jsem vás kouřit na peróně - pojďte do
služebáku, tam si můžete zapálit..." případně "kouříte? chcete si zapálit? - pojďte...".)
(Samozřejmě až po nějaké té konverzaci, pokud jsme se neznali.)
Postupně jsem si vybudoval slušnou klientelu známých, převážně kuřaček, už jsem
tak tušil, která kuřačka by daným vlakem mohla cestovat, a stávalo se, že se mi ve
služebáku sešly třeba tři kuřačky, každá odjinud, úplně odlišné...no prostě úžasné
Nebo zase celá partička kuřaček-kamarádek. Prostě tohle zaměstnání byl co do styku
s kuřačkami naprostý ráj.
Zažil jsem mnoho příhod ve vlaku, služebně, i jako civilní cestující, někdy třeba zase více.
www.kuracky.cz - site administrator
muryru
administrátor

Obrázky: 8683

Příspěvekod SESA » 31.7.2010 20:18

muryru: Tak to musela být krásná služba.. ;) . Myslím, že cesta hned ubíhala rychleji! Nějak mi to připomíná scény "snové pasáže" ve Vratných lahvích :)
Pokud si vzpomeneš, přidej k dobru nějakou tu "historku z natáčení".. :lol:

Vzpomínáte zde především krásné kuřačky, v kupé.. Taky jsem jich pár potkal-ale ne nějak v převaze.. :| Třeba takový Košičan (svého času) přijel narvaný k prasknutí..a z kuřáckého vagonu se přímo dýmilo :D . Urval jsem místo a přidal svou trošku do mlýna.. Okno dokořán, závěsy vlály.. Slovenští bratia jeli převážně Detvy :| ...
Nebo Brněnský drak - cesta z výchozí stanice až do Karlsbadu (tuším cca 6 hodin). Dvě krásné mladé holky přistoupily do kupé-taky Slovenky- no, než bys řekl švec, byli jsme v cíli.. Cigárka, Spišská borovička 8-) . Hezčí jízdu jsem asi nezažil.. (a to si k nám -vždy po kontrole- sedla ještě pěkná průvodčí. Něco přes třicet.. Zakouřit, pokecat i kapičku té spišské..ale jen tak na jazyk. Služba je služba!)
SESA
VIP uživatel

Příspěvekod Pavel » 1.8.2010 16:23

muryru
Díky za opravdu pěkné vzpomínky. :) Jsem rád,že sis takle opravdu užíval kuřaček. :mrgreen:
ŽENY S CIGARETOU JSOU SEXY
Pavel - "Třetí muž"
Pavel
moderátor

Příspěvekod SESA » 2.8.2010 12:45

Něco pro obveselení.

"Taky do Kolína, taky??" :mrgreen:
10909
SESA
VIP uživatel

Příspěvekod Pavel » 2.8.2010 19:30

SESA
:mrgreen: :mrgreen:
Pavel - "Třetí muž"
Pavel
moderátor

Příspěvekod ivi717 » 7.8.2010 0:26

Jsem taky proti zákazu kouření ve vlacích-je to hodně diskriminační-nekuřák měl vždy právo volby,kam si sedne,ale nám kuřákum ho vzali :-(
Při cestě z Ovy do Prahy jsem ukecávala prúvodčího,ať mě nechá kouřit aspoň na wc,ale vyhrožoval pokutou,tak jsem kouřila při delší zastávce za peronem,strašně ponižující zážitek.
ivi717
uživatel

Obrázky: 4
Pohlaví: Žena

Příspěvekod Pavel » 7.8.2010 18:55

opět tě vítám na stránkách ivi717 :)
Tak jak to píšeš,to je přesně co se mi nelíbí.Díky tomu,že se nesmí kouřit ve vlaku ,pohodlně se posadit,v klidu a pohodě,pak musíš kouřit ponižujice buď načerno na záchodě nebo venku. A my milovníci hezkých žen ,kuřaček jsme ochuzeni o pohled na ženy kuřačky,které jsou s cigaretou velmi přitažlivé a sexy. :( Díky za přízpěvek :D
Pavel - "Třetí muž"
Pavel
moderátor

Příspěvekod kaaya » 8.8.2010 2:56

já jsem vlastně nezažila kuřácký oddělení ve vlaku... (nebo zažila, ale nebylo mi dost, abych v něm jela :) )
jenom jednou jsem načerno kouřila ve vlaku, normálně v kupé - byl to poloprázdnej noční rychlík, takže stačilo počkat, až projde průvodčí a pak už jenom zatáhnout závěsy a otevřít okno : )

rozhodě bych chtěla, aby se ve vlacích mohlo kouřit!
ale už vidim argument odpůrců kouření... "když kuřák nenajde volné místo ve svém oddělení, tak půjde do nekuřáckého a sedne si tam. akorát prostě nebude kouřit, to se mu nic nestane. zato chudák nekuřák...nenajde-li místo, bude muset ke kuřákům, kteří mu svým hnusným jedem zničí zdraví. takže ve vlaku se kouřit nebude, diskriminovalo by to nekuřáky!" - a obávám se, že jim tenhle blábol projde a kouřit se opravdu nebude :cry:

přitom: nemít možnost kouřit je nepříjemný a taky potenciálně zdraví škodlivý - třeba když se někdo nemůže uvolnit cigaretkou, pak se zbytečně vzteká, a tím škodí svýmu tělu : )
navíc, nekuřáka nic nenutí jít do kuřáckýho kupé - pokud mu kouř opravdu tak vadí, tak si holt postojí v nekuřácký sekci...do samý kuřák, taky si může vybrat, jestli je pro něj horší nesedět nebo nekouřit.
bylo by to fér nám dovolit kouřit 8-)

jo a nevadilo by mi třeba platit o kousek vyšší jízdné, přece jen bysme ČD stáli nějaký peníze - za popelníky a asi i častěji zničený vybavení.
kaaya
nováček

Pohlaví: Žena

Příspěvekod Pavel » 9.8.2010 6:03

kaaya
Díky za velmi pěkné a logické zdůvodnění. :D Ty často cestuješ vlakem? Pokud jedeš daleko,věřím,že je to docela nepříjemný vydržet bez cigarety.
Pavel - "Třetí muž"
Pavel
moderátor

Příspěvekod antaric » 9.8.2010 11:20

Já osobně jsem tématu kouření a vlaky dost uniknul, asi tolik k němu nemám co říct. Možná i proto, že ačkoli vlaky mám rád, v životě jsem v průměru s ním nenacestoval mnoho jako většina lidí.
Jinak už samozřejmě z principu a i pro možné zážitky mi vadí, že ve vlacích kouřit nedá (v rozumných mantinelech).

kaaya píše:rozhodě bych chtěla, aby se ve vlacích mohlo kouřit!

Líbíš se mi :-)

kaaya píše:přitom: nemít možnost kouřit je nepříjemný a taky potenciálně zdraví škodlivý - třeba když se někdo nemůže uvolnit cigaretkou, pak se zbytečně vzteká, a tím škodí svýmu tělu : )

Právě a přesně :-) Co je lepší - stres nekuřáka nebo kouření kuřáka - kdo je víc v pohodě? Hlavně že odpůrci kouření a netolerantní lidé mají hned vždycky jasno a jedinou pravdu.

Napadá mě, byť samozřejmě společenské klima není příliš nakloněno, že by to mohla být v budoucnu konkurenční výhoda u jiných společností než jsou České dráhy. Umím si představit, že třeba Student Agency / RegioJet by mohla v rámci škály tříd vlaků mít svá místa určená pro kuřáky.
antaric
administrátor

Obrázky: 1384

Příspěvekod Pavel » 9.8.2010 12:18

antaric
Ta myšlenka konkurenční výhody by byla jistě výborná ale při současném společenském klima nevím,zda by ji použili.A navíc by mohlo dojít k žalobovému šílenství jako v USA,že by je mohl někdo žalovat,že při cestování s nimi bylo z těchto důvodů poškozeno jeho zdraví,aj.Svým způsobem divná doba i divná společnost.Nic nemá logiku.
Pavel - "Třetí muž"
Pavel
moderátor

Příspěvekod Billda » 9.8.2010 12:33

Antarici,
dík za připomenutí firmy RegioJet. Nedávno tato firma dělala prezentační jízdy, a tak jsem se k jejich vlaku šel zeptat na nějaké podrobnosti. Odchytl jsem tam překrásnou mladou stevardku/"průvodčí" s překrásným make-upem a v tom slušivém stejnokroji se žlutým šátkem - právě se odněkud vracela k vlaku - a zatímco mně podávala informace, moje oči sjely trochu níž a... zajásaly - v překrásných pěstěných rukách s nalakovanými nehty svírala KRABIČKU MOONEK! Bylo jisté, že se vracela "od cigarety" před nádražím. Naprosto coolovní zážitek!!!!!
GIRLS´ SMOKING IS COOL!!!
Billda
VIP uživatel

Obrázky: 3

Příspěvekod antaric » 9.8.2010 12:35

Billda: Tyhle okamžiky zjištění já miluju, kdykoli a kdekoli :-) A navíc v uniformě a tak, jak popisuješ. Nebyla při tom podávání i hezky vonět, od kouře? ;-)
antaric
administrátor

Příspěvekod Billda » 9.8.2010 12:42

Antaric: Myslím, že ne - možná si už stačila dát jako firemní profesionálka nějaké "ústní osvěžení" :D :D
GIRLS´ SMOKING IS COOL!!!
Billda
VIP uživatel

Obrázky: 3

Příspěvekod antaric » 9.8.2010 12:54

Billda: Škoda :-) Ono ale nemusí jít jen o ústní osvěžení, ona ta vůně krásně lne i k vláskům, oblečení, prstíkům a nemusí to být jen centimetr daleko :-) (A co by člověk dal za ten centimetr, aniž by to bylo vnímaný jako obtěžování :-) Kdyby jen všechny ty kuřačky věděly všechno to, co víme a prožíváme my, mohlo by jim to být příjemné :-) )
antaric
administrátor

Zpět na Diskuze o kouření a cigaretách